Päihdeterapia

Päihderiippuvuudesta voi kärsiä, vaikka olisi töissä, vaikka on äiti tai isä, vaikka on ns. "kunniallinen kansalainen". Jos päihteiden käyttösi mietityttää sinua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Parempi enemmin kuin myöhemmin. Olet kuitenkin yhtä tervetullut, tulitpa missä vaiheessa tahansa. Sivustolta  https://www.paihdelinkki.fi löydät erilaisia laskureita ja testejä, joilla voit itse kartoittaa päihteiden käyttöäsi. Lisäksi siellä monenlaista muuta hyödyllistä asiaa.

Minun kanssani päihdeterapiassa määrittelet tavoitteet itse. Terapia on käytännössä keskusteluapua, jonka aikana kartoitamme, miksi haluat muutosta. Tarkoitus on kehittää kykyä huomata haitallisia ajattelu- ja toimintamalleja sekä harjoitteiden avulla oppia uudenlaisia tapoja reagoida kuormittavissa tilanteissa.

Koska riippuvuuteen liittyy yleensä vahvasti häpeän tunnetta, käsittelemme myös sitä. Minun seurassani sinun on turha hävetä: asiat ovat minulle tuttuja. 

Terapia on täysin luottamuksellista eikä mihinkään tietoihisi tule siitä mitään merkintää.

Älä enää kärvistele, vaan tilaa aika keskustelulle: https://www.vello.fi/auraavaTOIPUMISKURSSI - 

RIIPPUVUUDEN RAJOITUKSISTA VALINNANVAPAUTEEN

Helmikuun alussa starttaa kahdeksan kerran pilottikurssi. Kurssi kokoontuu kerran viikossa parin tunnin ajan torstaisin. Kurssi pidetään Lounatuulet -yhteisötalossa, Läntinen Pitkäkatu 33. Ilmoita kiinnostuksestasi NYT lähettämällä viesti osoitteeseen tiina@aurajooga.fi, niin voit päästä mukaan. 

Toipumiskurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat päihteiden käyttöönsä hallintaa. Erityisen hyvin kurssi sopii heille, jotka jo ovat vähentäneet tai lopettaneet päihteiden käytön: kurssilla harjoitellaan keinoja, joilla ehkäistään retkahduksia.

Kurssilla harjoitellaan tunnistamaan ainehimon laukaisevia tekijöitä ja niihin usein liittyvää "automaatiokäyttäytymistä". Tunnistamisen jälkeen harjoitellaan mielekkäämpiä toimintatapoja entisten haitallisten käyttäytymismallien tilalle.

Kurssi pohjautuu hyväksyvään tietoisuustaitoharjoitteluun. Kun ihminen oppii tiedostamaan tunteensa ja ajattelumallinsa, hän saa vapautta tehdä tietoisia ratkaisuja entisen automaattisen reagoinnin sijaan. Tarkoituksena on oppia pysäyttämään hankalat tapahtumasarjat ja toimimaan tarkoituksenmukaisella tavalla. Addiktio-käyttäytymiseen liittyy usein vahvasti häpeäkokemus. Sen takia kurssilla harjoitellaan paljon myös hyväksyvää asennetta.

Mindfulness-pohjaisia harjoituksia on jo pidempään käytetty masennuksen uusiutumisen ehkäisyssä. Tämä kurssi on rakennettu vastaavalle pohjalle, mutta fokus on addiktiivisen käyttäytymisen ehkäisemisessä. Lähestymistavan toimivuutta on tutkittu USA:ssa (https://mindfulrp.com/research).

Toipumiskurssi ei ole varsinaista terapiaa, joten sen rinnalla on suositeltavaa käydä lisäksi terapiassa, mutta se ei ole kurssille osallistumisen ehto. Kurssille osallistujilta ei myöskään edellytetä täysraittiutta, vaan osallistuja saa asettaa tavoitteensa itse.

Tämä on pilottikurssi, joten tämän kerran hinta on erityisen edullinen: 296€. Siihen sisältyy 8 tapaamiskertaa sekä kotiharjoitukset. Hyödynnä siis tämä ensi kerran tarjous ja lähetä heti viesti osoitteeseen tiina@aurajooga.fi. 

Ensimmäinen tapaaminen torstaina 17.2.2022 18.30 - 20.15. Tapaamiset viikottain samaan aikaan, poikkeuksena talvilomaviikko eli 24.2. EI ole tapaamista.